Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

18 nov. 2015

Het Abarth Classiche project is gestart

Met Abarth Classiche lanceren de Italianen een lange termijn project dat de wereld rondom het legendarische merk samenvat. Abarth start met de opening van een speciaal ingericht restauratiegedeelte in de Mirafiori Abarth Workshop genaamd “Officine Abarth Classiche”.

Met Abarth Classiche lanceren de Italianen een lange termijn project dat de wereld rondom het legendarische merk samenvat. Abarth start met de opening van een speciaal ingericht restauratiegedeelte in de Mirafiori Abarth Workshop genaamd "Officine Abarth Classiche". Hier krijgen eigenaren de mogelijkheid hun weg- of race-Abarth's zorgvuldig te laten restaureren. Het gaat om álle auto's die vanaf 1950 geproduceerd werden. Abarth kan bogen op een volledige documentatie met onder meer technische tekeningen die inmiddels zijn gedigitaliseerd. In samenwerking met ASI (Automotoclub Storico Italiano) heeft Abarth een certificatieproces opgesteld waarbij de authenticiteit van de auto voorop staat. Als de Abarth aan alle voorwaarden voldoet krijgt de auto hét certificatieplaatje. Verder gaat aangekondigde Abarth Register nauw samenwerken met het Italiaanse Fiat Register met als doel een goed overzicht te krijgen van het nog levende wagenpark. Een goed overzicht van het leven van oprichter Carlo Abarth krijg je door het nieuwe boek "Abarth: the Scorpion's tale" te lezen.

Het Abarth Classiche project is veelomvattend en vooral een ode aan de oprichter en zijn merk. Als ultiem eerbetoon wordt het kantoor van Carlo Abarth nagebouwd in de Officine Abarth.

Het volledige Engelstalige document is te vinden onder Bijlagen in het rechtermenu.

 

 

 

Andere inhoud