15 Juni 2017

Gelimiteerde 695 Rivale biedt Abarth prestaties en Riva elegantie

De nautisch geïnspireerde Abarth 695 Rivale is elegant en uniek als een Riva motorboot. De in beperkt serie geproduceerde Italiaan 'pur sang' staat garant voor Abarth prestaties en Riva elegantie. 

Abarth en Riva - een van de meest iconische merken in de nautische wereld- hebben de krachten gebundeld. Resultaat is de Abarth 695 Rivale, de meest verfijnde Abarth ooit. De Abarth 695 Rivale, ook leverbaar als cabriolet, is geïnspireerd op een van de mooiste en efficiëntste jachten die ooit door de werf in Sarnico zijn gebouwd; de nieuwe open Riva "56 Rivale".

De in beperkte oplage gefabriceerde Abarth 695 Rivale is uitgevoerd in 'two tone' lak 'Riva seru blue' en 'shark grey'. De twee kleuren worden onderbroken door een in aquamarijn uitgevoerd dubbel biesje. Verder zijn de deurhandgrepen afgewerkt in satijnchroom, pronkt de naam "695 Rivale" op de zijkant en achterklep en is deze laatste ook voorzien van een in satijnchroom afgewerkte inleg.

Onder de motorkap ligt een 1.368 cm3 turbo-benzinemotor met 180 pk. De gewicht/ vermogen verhouding van de 695 Rivale is die van een echte supercar (5,8 kg/ pk met een gewicht van 1.045 kg). Het maximale koppel bedraagt 250 Nm, de topsnelheid 225 km/h en de standaardsprint naar de 100 km/h kan in 6,7 seconden geklaard zijn.

Het interieur is voorzien van blauw lederen stoelen en binnendeurpanelen, zwarte matten met blauwe inzetstukken en desgewenst een koolstofvezel- of mahonie-dashboard met dito details. De mahoniehoutenvariant omarmt de Riva-filosofie nog beter. Naast het mahoniehouten dashboard, is de versnellingspookknop uitgevoerd in deze exclusieve houtsoort en bevat het speciale in zwart/blauw leder uitgevoerde stuurwiel ook een mahonie inleg.

Standaard is de Abarth 695 Rivale uitgerust met het UconnectTM infotainmentsysteem, voorzien van een 7" HD touchscreen waarmee onder meer Apple CarPlay en Android Auto bediend kan worden. De badge is genummerd en de handgeschreven tekst kan naar de wens van de klant aangepast worden en  bijvoorbeeld worden voorzien van de naam van zijn of haar jacht. Tenslotte wordt het Abarth-karakter duidelijk zicht- en hoorbaar dankzij het Akrapovič uitlaatsysteem met carbon pijpen, 17" Supersport lichtmetalen velgen met speciale glansgrijze afwerking, Brembo-remmen aan de voorkant èn de 'Abarth by Koni' wielophanging met FSD (Frequency Selective Damping) technologie.

Eerbetoon aan 175 jaar Riva: de 175th Anniversary
Abarth en Riva delen een rijke geschiedenis. De verhalen van Carlo Abarth en Carlo Riva zijn groots en Italiaans. Van twee mannen die een droom hadden en die een legende creëerden.

Riva is opgericht in 1842 en bestaat dit jaar 175 jaar. Een mijlpaal waar slechts weinig bedrijven in de wereld op terug kunnen kijken. Om deze speciale verjaardag te vieren, introduceert Abarth een ultra-beperkte productie van de Abarth 695 Rivale, de 175th Anniversary. Deze "ultra-limited edition" onderscheidt zich door de handgemaakte afwerking, aangepaste elementen, speciale wielen en handgemaakte blauw en zwart lederen voorstoelen met het jubileumlogo genaaid in de hoofdsteunen. Exclusieve logo's zijn gemonteerd op de zijflanken en in de middenconsole waar het een genummerde badge betreft. Er worden slechts 175 dichte en 175 cabriolet versies geproduceerd.

----------------------------------------EINDE BERICHT-------------------------------------------


Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA bevindt zich in 40 landen wereldwijd en onderhoudt commerciële klantrelaties in meer dan 140 landen. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Toine Damo
Public Relations Officer
Tel: +31 6 2958 4772

Email: toine.damo@fcagroup.com
www.fcagroup.com
www.abarthpress.nl

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Gerelateerde afbeeldingen


Bijlagen