08 November 2016

Abarth Tributo XSR conceptcar

Abarth onthult de XSR conceptcar op het moment dat Yamaha de nieuwe XSR 900 Abarth presenteert. Beide creaties zijn odes aan de samenwerking in de meest prestigieuze motorfietsklasse. Abarth is sponsor van het Movistar Yamaha MotoGP-team met levende legende Valentino Rossi.  

De Abarth Tributo XSR is een conceptcar ontworpen naar XSR-stijlvoorbeeld: de herkenbare grijze exterieurkleur en rode details komen overeen. Deze combinatie is op meerdere onderdelen te zien, zoals op voorzijde en stoelen. Zowel de Abarth als de Yamaha zijn uitgerust met een ultralicht Akrapovic uitlaatsysteem dat zowel uitstraling als prestaties van beide ten goede komt.

Abarth maakte in 2015 min of meer zijn comeback in de wereld van tweewielers. Het was in 1928 dat de jonge Carlo Abarth zijn eerste sportieve succes behaalde op een motorfiets. Het jaar daarop bouwde hij zijn eerste gepersonaliseerde motorfiets met het schorpioen-logo. Om het succes van de sponsordeal tussen Yamaha en Abarth te vieren, bracht Abarth al eerder de 595 Yamaha Factory Racing Edition op de markt.

----------------------------------------EINDE BERICHT-------------------------------------------

 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Toine Damo

Public Relations Officer

Tel: +31 6 2958 4772

 

E: toine.damo@fcagroup.com

W: www.fcagroup.com

W: www.abarthpress.nl

 

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Bijlagen