04 Oktober 2017

Abarth levert ook komende twee seizoenen motoren aan Duitse Formule 4

Abarth levert ook de komende twee seizoenen de motoren voor de Duitse F4-klasse. Hoofdsponsor ADAC is, na drie succesvolle seizoenen, wederom een verbintenis aangegaan met het Italiaanse merk. Het complete deelnemersveld maakt gebruik van de krachtige en betrouwbare Abarth-krachtbron, zo ook het Nederlandse team Van Amersfoort Racing dat in 2016 het kampioenschap wist te winnen.

De F4 wordt gezien als de opstapklasse voor de nóg snellere formulewagens in de F3, F2 en felbegeerde F1. Abarth levert, na drie succesvolle seizoenen, ook voor het vierde en vijfde seizoen de eigen 160 pk sterke T-Jet benzinemotor die wordt gemonteerd in de monoposto (eenzitter) van Tatuus. De 'Formule 4 powered by Abarth' is een kweekvijver voor aanstormend talent. Ook het Nederlandse team Van Amersfoort Racing (VAR) weet altijd aansprekende coureurs aan zich te binden. Het competitieve VAR doet traditiegetrouw mee om de winst in de F4 en doet dat ook in de F3. VAR helpt jonge talenten verder in hun racecarrière. Zowel Jos als Max Verstappen is hier bijvoorbeeld opgeleid en dat geldt voor meer 'zonen van': Mick Schumacher, Harrison Newey en Pedro Piquet.

----------------------------------------EINDE BERICHT-------------------------------------------

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA bevindt zich in 40 landen wereldwijd en onderhoudt commerciële klantrelaties in meer dan 140 landen. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie over Abarth kunt u contact opnemen met:

Toine Damo
Public Relations Officer FCA Netherlands

Tel: +31 6 2958 4772
Email: toine.damo@fcagroup.com

www.fcagroup.com
www.abarthpress.nl

Voor meer informatie over Van Amersfoort Racing kunt u contact opnemen met:

Berthil Luchies
Marketing Director Van Amersfoort Racing

Tel: +31 85 210 5678
www.vanamersfoortracing.nl

 

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Bijlagen