27 Augustus 2018

Abarth 124 Rally wint het FIA R-GT-wereldkampioenschap 2018 met nog een race te gaan

* Team Milano Racing wint wereldtitel in spectaculaire Gran Turismo-klasse met het Franse duo Raphael Astier- Frédéric Vauclaire.
* 2e plaats gaat naar de Italiaan Tempestini, die ook meedingt in het Europese Kampioenschap met de Abarth 124 Rally van het team Bernini Rally.

Raphael Astier en Frédéric Vauclaire in hun Abarth 124 Rally van Team Milano racing wonnen met nog 1 race tegaan het FIA R-GT-wereldkampioenschap. Dit na hun overwinning in de Barum Czech Rally Zlìn in Tsjechië, de vierde wedstrijd van deze reeks, die ook meetelt voor het Europese kampioenschap.

Drie overwinningen in de drie wedstrijden waaraan ze deelnamen - de Tour de Corse, de Rally di Roma Capitale en de Barum Czech Rally Zlìn - leverden Abarth en de Franse coureurs de wereldtitel op met nog één race te gaan in dit seizoen: de Rallye du Valais, die van 18 tot 20 oktober plaatsvindt in Zwitserland.

Al in zijn tweede seizoen won de Abarth Spider dus de meest begeerde titel in de spectaculaire Gran Turismo-klasse en bevestigde zo zijn status als koningin van deze klasse. In de top 5 van het klassement voor de FIA R-GT Cup staan alleen maar Abarth 124 Rally-coureurs. Met een score van 75 punten voert Astier de lijst aan van de Italiaanse rijders gevolgd door Andrea Nucita (33 punten), Andrea Modanesi (30 punten), Simone Tempestini (18 punten) en de Franse coureur Philippe Gache (15 punten).

Meer nog, in 2018 behaalde de 124 Rally maar liefst 26 overwinningen in de Abarth 124 Rally Selenia International Challenge, de merktrofee voor Abarth 124-coureurs die meedingen in de FIA R-GT Cup, het Europese rallykampioenschap en de nationale kampioenschappen van Italië, Frankrijk, Spanje, Tsjechië, Zwitserland, Roemenië, Slovenië, België, Oostenrijk, Duitsland en Bulgarije.

In de Barum Czech Rally Zlìn eindigde Astier ook op de 1e plaats in de klasse van de tweewielaangedreven auto's, vóór de Italiaan (met een Roemeense licentie) Simone Tempestini met zijn Roemeense copiloot Sergiu-Sebastian Itu, in de Abarth 124 Rally van het team Bernini Rally. De Tsjechische wedstrijd is een van de Europese kampioenschapsraces met de langste traditie. Dit jaar lokte ze 121 deelnemers uit 12 landen, en een groot aantal toeschouwers. De race dit jaar was extra moeilijk als gevolg van de regen, die problemen veroorzaakte bij enkele teams. Zo gingen de Italianen Andrea Nucita en Marco Vozzo van de baan bij het begin van de eerste etappe in hun Abarth 124 Rally van Bernini Rally, en crashte het Tsjechische duo Martin Rada en Jugas Jaroslav aan het eind van de eerste dag.

Astier had alle reden tot vieren: "Het was een perfect weekend, de Abarth 124 Rally van Team Milano Racing deed alles wat we van de auto vroegen, vooral in de regen op het laatste stuk. Dit levert ons de overwinning op in een prestigieus kampioenschap en ook een welverdiende titel voor Abarth. Ik wil mijn team en Abarth bedanken, zij gaven me een betrouwbare, competitieve auto."

 

Lijnden, 27 augustus 2018

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Bijlagen